Ara
Kullanıcı E-Posta:   Şifre:  
Giriş
Şifremi Unuttum
Üye Ol!


 

 

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

İçerik Reklam
 

 

Genelde güç ve güzelliği temsil eden bir burçtur. Alışkanlıklarına bağlıdır. Ani değişikliklerden, sürprizlerden hoşlanmaz. Kendini maddi ve manevi açıdan güvenli hissetmek ihtiyacındadır.

 
BOĞA
Burçlar

Anne Barge 2010 tasarımları

 

Gelinlik Defileleri

 

   Evliliğe Adım Adım  /  Evlenme Başvurusu ve gerekli belgeler

Yurt dışında evleniyorsanız yapmanız gerekenler

Yurt dışında yaşarken tanışıp evlenmeye karar verenlerin ya da nikah işlemini yabancı bir ülke topraklarında gerçekleştirmeyi seçenlerin uyması gereken kurallar vardır. Yabancı ülkelerde yapılacak evlilik işlemlerinin öncesinde ve sonrasında sorun çıkmaması için Medeni Kanunun ilgili maddelerini bilmekte yarar vardır.
Yurt dışında evlendirme memurluğu yetki ve görevi; bu yetkinin yerel mevzuat ile tanınması ve eşlerden ikisinin de Türk vatandaşı olması şartı ile misyon şefi olan büyükelçi ve başkonsolosun yanı sıra Dışişleri Bakanlığının konsolosluk işlerini yürütmek amacıyla yetki vereceği görevlilere aittir. Evlenecek taraflar, yurt içindeki prosedürde olduğu gibi, gerekli belgeleri hazırlayarak yetkili mercilere başvurularını yaparlar.
Fahri konsolos ve fahri başkonsolosların evlendirme yetkisi yoktur.
Yurt dışında yabancı yetkili makam tarafından yapılan evlendirmeler
Yurt dışında yabancı yetkili makamlar önünde Türk vatandaşlarının yaptığı evlenmeler, 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu hükümlerine uygun olmak kaydıyla geçerlidir. Yurt dışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilir. Böyle bir evlenme, Türk Medeni Kanunu hükümlerine uygun olmak ve Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Türkiye'de de geçerlidir.
Evlendirme bildiriminin, eşlerin ikisi de Türk vatandaşı ise erkek tarafından, eşlerden sadece birisi Türk vatandaşı ise Türk vatandaşı olan eş tarafından, evlenmeyi yapan yabancı yetkili makamdan alınacak belgenin evlenme tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde o yerdeki dış temsilciliğe verilmesi veya dış temsilciliğe gönderilmesi suretiyle yapılır. Beyanı alan dış temsilcilik, evlenme bildirimini usulüne göre düzenleyerek nüfus müdürlüklerine göndermekle yükümlüdür
O yerde dış temsilcilik bulunmadığı veya dış temsilciliğe bildirimde bulunulamadığı takdirde, evlenme bildirimi; yabancı makamlardan alınan evlenme belgesinin Türkçeye çevrilip usulüne göre onaylanmış ve Dışişleri Bakanlığınca tasdik edilmiş olması şartıyla yurtiçinde ilgili nüfus müdürlüğüne verilmek suretiyle de yapılabilir.
 


 Evlenmeden önce yapılması mecburi sağlık testleri Yabancı uyruklu kişiyle evlilikte gereken işlemler  


İlgili Sektörler
Balayı Turları
 

 

 

 

         
AlyansTV © 2007 - 2024. Tüm hakları saklıdır.
Üye Ol!
İletişim  | Gizlilik Politikası  | Kullanım Sözleşmesi